Tailormade Temptation

TTemptationhelfigur

Hollandsk • mørkebrun • F 2005 • 170 cm
Kåret i Oldenburg samt Dansk og Svensk Varmblod

Præmiehingst i Dansk Varmblod og vinder af Dansk Ride Forbunds 4-års championat

Super dressurhingst!
Temptation er en dressurhingst med et fantastisk ædelt og moderne udtryk. Hans spændende hollandske afstamning kan tilføre dansk hesteavl en særlig elegance og ydermere tilføre nyt spændende blod.

Temptations far er Tuschinski, som foruden at være kåret i KWPN også er kåret i Oldenburg, og han er en af hovedbeskelerne på hingstestation Van Uytert i Holland. Temptations farfar er den internationale Grand Prix-hingst Krack C, der gennem mere end 10 år blev redet af verdens mest vindende dressurrytter, Anky van Grunsven. Temptations morstamme er vældig gennemavlet. Hans mor, Nora, er også mor til Grand Prix-hesten Tamara, men også mormoren har produceret adskillige S-heste i dressur.

Temptation blev i 2008 velfortjent udnævnt til præmiehingst i Dansk Varmblod, og han aflagde efterfølgende en overordentlig god materialprøve med en samlet pointsum i dressur på 803. Disse gode løfter og dressuregenskaber i særklasse blev til fulde indfriet, da Temptation sikkert vandt Dansk Ride Forbunds 4-års championat. Også som beskeler har han levet op til de høje forventninger, der var stillet til ham.

Ved Dansk Varmblods følskuer slår han overbevisende til som far til adskillige fløj- og ærespræmieføl. Han var i DV-regi således far til "Bedste dressurhingsteføl" i 2009, "Bedste dressurhoppeføl" i 2010 og "Bedste dressurhingsteføl" i 2011. "Bedste 2-års dressurhoppe" i 2011 var ligeledes efter Temptation. Han var også far til "Bedste dressurhingsteføl" i 2010 og "Bedste dressurhingsteføl" og "Bedste dressurhoppeføl" i 2011 ved Katrinelunds følchampionat. Desuden var han far til "Årets dressurhoppeføl" i Sverige i 2010.

Første fremstillede hingst efter Temptation var Tomahawk, som blev fremstillet i Oldenburg og solgt på auktion til en toppris på 800.000 euro. Stort tillykke til avleren, svenske Lena Nystrøm, for både Tomahawk samt "Bedste dressurhoppeføl" i Dansk Varmblod i 2011. I Herning 2012 fremstilles ikke mindre end fem unghingste efter Temptation.
I 2012 var Temptations første årgang med 3 års heste og her levede han også fuldt op til forventningerne idet Årets Dressurhoppe i Dansk Varmblod var efter ham. Tirana leverede allerede i 2011 resultater idet hun blev udnævnt til ”Bedste 2 års Dressurhoppe” – den succes fortsatte hun så i 2012. Dommerne udtalte ”En hoppe af fremragende type. Hun udstråler international kapacitet og går med stor aktion og konstant op-ad-bakke-tendens”. Hoppen fik rene 10-taller for type, overlinje og helhed”.


Se videoen af Temptation på Katrinelunds hjemmeside