Blue Hors Don Olymbrio

DonOlymbrio

Fantastisk første følårgang 2012!
Bedste føl i to regioner!
Føl solgt på auktioner i både DV, Oldenburg, Westfalen og Holland!
Kvalificeret til DSA-finalen for 4-års!
Præmiehingst i Dansk Varmblod 2011!
De bedste hollandske hingste i direkte linie!

Blue Hors Don Olymbrio overstrålede sine konkurrenter i gangformåen, under kåringen i Herning 2011. ”en gummibold” var prædikatet fra fagfolk og kollegaer! Siden har Don Olymbrio aflagt en særdeles god materialprøve, med et samlet resultat på 809 point. I 2012 kvalificerede han sig også til finalen i DSA for 4-års og fik bl. a. i kvalifikationen 9,2 i trav og 8,8 i galop. Faderen Jazz, der ud over elv at have konkurreret på højeste niveau, bl.a. ved VM i Jerez i 2002, suverænt fører WBFSH’s rangliste over dressurhingste med flest afkom i international Grand Prix-dressur. Europamesteren 2011 og vinderen af World Cup finalen Parzival/Adelinde Cornelissen, WC-vinderen i Odense ango/Hans Peter Minderhoud og Wynton/Medeleine Witte er Jazz-afkom, der har gjort sig i toppen af den internationale dressurscene det seneste år, ligesom Westpoint, der vandt UVM for 6-års i 2010! Morfar Ferro, selv OL-sølvvinder for hold i 2000 med Coby van Baalen i sadlen, står desuden bag sin helt egen hingstelinje i Holland, bl.a. med sønnerne Rousseau, Metall, Rhodium og Special D. Ferro er, ligesom Jazz, far til et stort antal dressurheste der går i sporten. Fælles for hans afkom er evnen til at samle sig, hvilket er en meget vigtig egenskab for en dressurhest!
Don Olymbrio kommer ud af en af Hollands stærkeste hoppestammer (familie 145), ligesom bl.a. den kårede Rubinstein-søn OO Seven og Voice e. De Niro, som næsten er Grand Prix-klar med Edward Gal. Desuden er Grand Prix-hestene Celiton, Kadans og Olympic Babria, der med Tineke Bartels vandt sølv for hold ved OL i Atlanta i 1996, ud af samme stamme. Tipoldemoderen Ezabria vandt det hollandske mesterskab som 3-års.
Blue Hors Don Olymbrios førtste følårgang viste sig at være særdeles lovende for fremtiden. Med mange særdeles gode føl, der både i type og rammer viste et højt niveau. Bevægelsen var for langt størsteparten særdeles god, med masser af løft og aktion. Et bevægelsesforløb der vil komme afkommene tilgode senere som sportsheste.

Don Olymbrio er kåret i Dansk Varmblod, Oldenburg og Hannover!

Se mere her under Blue Hors - Don Olymbrio